خدمات چاپ عکس بر روی مدلهای متنوع و سایز بندیهای مختلف لیوان از پر فروش ترین و اصلیترین محصولات مختص چاپ سابلیمیشن میباشد. چاپ سابلیمیشن را میتوان بر روی مدلهای لیوان سفید ساده, لیوان دسته دار و داخل رنگی, لیوان جادویی, لیوان شیشهای یا یخی, لیوان دسته عروسکی و دسته قلبی ارائه داد. از نظر دمای چاپ، زمان چاپ و نحوه کار، چاپ سابلیمیشن بر روی تمامی این لیوانها کاملاً یکسان است اما اندازه چاپ بسته به سایز لیوان نیز متغییر است. در ادامه توضیحات مختصری از نحوه چاپ بر روی لیوان با دستگاههای مختلف را ارائه خواهیم داد.
- در دستگاههای شش کاره، دمای چاپ بر روی تمامی لیوانها 180 درجه سانتی گراد است.
- در دستگاههای تک کاره لیوان زن تکی و دستگاههای شش کاره، دمای اولیه چاپ بر روی لیوان 360 درجه فارنهایت و دمای ثانویه 360 درجه فارنهایت و مدت زمان لازم برای انجام کامل پروسه چاپ 180 ثانیه میباشید.
- بر روی تمام لیوانها، اندازه چاپ یازده OZ 3 در 21 سانتی متر است.
- لازم است در هنگام استفاده از کاغذ کرهای یا آلمانی، بدلیل لول خوردن کاغذ و برخورد کاغذ با هد پرینتر و رنگی شدن لبههای کاغذ, در هر 4 طرف کاغذ، لبههای کاغذ چاپ 2 تا 3 میلیمتر برش بخورد تا خط مشکی دور تا دور طرح چاپ نشود.
- در هنگام استفاده از کاغذ کرهای یا آلمانی باید 2 یا 3 دقیقه سپری گردد تا جوهر چاپ کاملاً خشک شود در غیر اینصورت در هنگام تماس انگشتان بر روی جوهر خیس, اثر انگشتان نیز بر روی عکس چاپ میگردد.
- نباید در استفاده از چسب نسوز صرفه جویی نمود. باید چسب نسوز را با انگشتان خود فشار داد تا کاغذ بخوبی بر روی لیوان بچسبد.
- چنانچه در چاپ، دوبینی ایجاد شده باشد حتماً کاغذ جا به جه گشته است و دلیل جابه جایی کاغذ استفاده کم از چسب نسوز و یا جدا شدن چسب است.
- چنانچه هالهای در طرح چاپ شده باشد فشار کلمپ بر روی لیوان کم بوده است پس باید در هنگام بستن کلمپ دقت شود که کلمپ با کمی فشار بسته شود.
- باید در هنگام چاپ حرارتی لیوان دقت گردد که کلمپ لیوان بیش از اندازه محکم نباشد تا بر روی بدنه لیوان خط بیاندازد.
- در هنگام چاپ لیوان حرارتی باید 1 تا 3 دقیقه مکث نمود تا لیوان سرد گردد و بعد از آن به آرامی چسب را از بدنه لیوان جدا نمود که جای ناخن بر روی لیوان نیافتد.
- Mirror کردن یا برعکس کردن تصویر نباید فراموش گردد.
آموزش چاپ عکس بر روی لیوان سفید با دستگاه تک کاره:
از اصلیترین و پر فروش ترین محصولات مختص چاپ سابلیمیشن، «لیوان سفید ساده» میباشد زیرا قیمت خرید آن نسبت به انواع لیوانهای تبلیغاتی ارزانتر است. چاپ بر روی لیوان سفید ساده را میتوان به صورت لب به لب و در اندازه 9 سانتی متر در 21 سانتی متر اجرا نمود. چنانچه فردی تمایل دارد عکس مورد نظر را در سرتاسر لیوان چاپ کند این اندازه, اندازه چاپ کامل محسوب میشود. چنانچه فردی بخواهد بر روی لیوان و در دو طرف لیوان فقط لوگو چاپ کند، به منظورآنکه لوگو در وسط لیوان قرار بگیرد لازم است در هنگام طراحی از همین سایزبندی استفاده شود اما لوگو مورد نظر باید 1.5 سانت از لبههای صفحه دور گردد.
لازم به ذکر است با استفاده از دستگاههای تک کاره لیوان یا دستگاههای شش کاره سابلیمیشن، دمای مورد نیاز برای چاپ بر روی لیوان 360 درجه سانتی گراد هم برای دمای اولیه و دمای ثانویه و مدت زمان لازم 180 ثانیه میباشد. نکته مورد توجه آن است که در هنگام چاپ سراسری بر روی لیوان پس اتمام زمان 180 ثانیه، باید گوشههای کاغذ ترنسفر (انتقال دهنده) را بالا زد و از چاپ کامل طرح اطمینان حاصل نمود. چنانچه هنوز گوشههای لیوان چاپ نشده باشند باید فقط قسمتهای چاپ نشده را دوباره به مدت 20 ثانیه یا بیشتر در دمای 360 درجه سانتی گراد در داخل کلمپ قرار داد.
همچنین در هنگام چاپ لوگو در هر دو طرف لیوان لازم است در هنگام آماده کردن طرح برای چاپ، لوگو مورد نظر از هر طرف 1.5 سانتی متر دور گردد تا لوگو در وسط لیوان قرار گیرد.
چنانچه از کاغذهای کرهای یا آلمانی استفاده میشود باید حداقل به مدت 1 تا 3 دقیقه مکث گردد تا جوهر چاپ شده بر روی کاغذ کاملاً خشک شود. گفتنی است پیش از سپری شدن این زمان هیچگاه نباید انگشت خود را بر روی کاغذ قرار داد زیرا اثر انگشت بر روی کاغذ باقی میماند. همچنین به این دلیل آنکه قبل سپری شدن 3 دقیقه, جوهر بر روی کاغذ هنوز خشک نشده است، چنانچه کاغذ را بر روی لیوان قرار داده شود جوهر به لیوان گرفته میشود و موجب دو بینی بعد از چاپ میشود. در بعضی از مواقع به علت لول شدن کاغذهای کرهای یا آلمانی در زمان چاپ، کاغذ به زیر هد پرینتر برخورد کرده و بخشی از لبههای کاغذ لکه دار میشود. البته گاهی اوقات این لکهها با چشم دیده نمیشوند بهتر است بعد از خشک شدن جوهر هر 4 طرف طرح به میزان 1 تا 2 میلی متر برش داده شود. در پایان گفتنی است باید به اندازه کافی از چسب نسوز برای چسباندن کاغذ بر روی لیوان استفاده گردد و پس از چسباندن چسب باید کمی با انگشتان خود بر روی چسب فشار داده شود تا کاملاً بر روی لیوان بچسبد.
آموزش چاپ عکس بر روی لیوان سفید با دستگاه 5 سری لیوان:
برای شروع کار ابتدا لازم است دمای چاپ روی هر برد را بر روی 180 درجه سانتی گراد قرار داد و زمان لازم را بر روی 999 تنظیم نمود. 6 تا 8 دقیقه، حداقل زمان لازم برای گرم شدن تمام کلمپ های لیوان میباشد و بعد از اینکه دمای کلمپ ها به 179 یا 180 درجه سانتی گراد رسید باید دستگاه رو خاموش نموده و لیوانها را درون کلمپ ها قرار داده و سپس دستگاه را روشن کرد. توجه به تنظیم زمان سنج در این دستگاه اصلاً مورد نیاز نمیباشد و فقط کافیست که دمای هر کلمپ به 179 یا 180 درجه سانتی گراد برسد تا چاپ کامل انجام گیرد. حتماً لازم است برای چاپ با کیفیت، فشار کلمپ ها را به اندازهای قرار دهید که با کمی فشار اهرم کلمپ بسته شود. لازم است به اندازه کافی از چسب نسوز استفاده شود تا در هنگام قرار دادن لیوانها داخل کلمپ چسب جدا نگشته یا کاغذ جا به جا نشود زیرا جابه جایی کاغذ باعث ایجاد دو بینی عکس چاپ شده و در نهایت خرابی چاپ میگردد.
آموزش چاپ عکس بر روی لیوان جادویی با دستگاه تک کاره:
نحوه چاپ عکس بر روی لیوان جادویی دقیقاً همانند لیوانهای دیگر میباشد شایان توجه است که لیوانهای جادویی کمی ظریف هستند و گاهی از اوقات چنانچه کلمپ لیوان بیش اندازه سفت گردد ممکن است که لبههای نگهدارنده فلزی دور کلمپ باعث خط افتادن بر روی کناره دستههای لیوان شوند. همچنین در هنگام کندن چسب نسوز بر روی لیوان با ناخن، چنانچه لیوان در حالت داغ باشد ممکن است بر روی لیوان خط بیفتد و یا هم زمان با جدا شدن چسب رنگ مشکی چسبیده بر روی لیوان هم جدا گردد. گاهی نیز ممکن است در هنگام جدا کردن کاغذ از روی لیوان به جای جدا کردن چسب روی لیوان, کاغذ از وسط لیوان دو نیم گردد و اثر دو نیم شدن کاغذ بر روی لیوان بماند. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی بهتر است یک تا دو دقیقه مکث شود تا لیوان سرد شده و با جدا کردن چسب روی لیوان, کاغذ جدا گردد. گفتنی است دمای چاپ بر روی لیوان جادویی و سایزبندی طرح مورد نظر برای چاپ کاملاً با لیوانهای دیگر یکسان میباشد.