چاپ CD , چاپ سی دی,چاپ دی وی دی, چاپ و رایت و تکثیر,قفل گذاری سی دی ,چاپ کارت ویزیت فوری

چاپ بر روی چوب

چاپ چوب (5)

امروزه از چوب و تخته‌های MDF در صنایع مختلفی استفاده می شود. مدت های مدیدی است که از چوب در دکوراسیون و کارهای تبلیغاتی، مثلا در چاپ تبلیغات، عکس و اطلاعات استفاده می شود. با استفاده از دستگاه فلت بد UV، چاپ روی چوب و MDF با کیفیت بالا و ماندگاری بسیار زیاد انجام می شود. جوهر در این نوع چاپ، به صورت مستقیم بر روی چوب و تخته‌های MDF ریخته می شود و جوهر به بافت چوب منتقل گردد. به دین ترتیب جوهر پس از چاپ پاک نخواهد شد و می توان آن را با دستمال خیس و بدون نگرانی از پاک شدن جوهر تمیز کرد. خشک کردن جوهر منتقل شده بر روی چوب و ام دی اف، با تاباندن نور و اشعهٔ UV صورت می گیرد. قطرات جوهر با این تابش سریعا خشک شده و از حرکت و پاک شدن جوهر جلوگیری می گردد. حتی در هنگام چاپ چند لایه، ثبات رنگ و جوهر چاپ شده بر روی چوب و MDF حفظ می شود.

کاربرد چاپ بر روی چوب:

به دلیل وجود چاپ ماندگار بر روی چوب و MDF، می توان از آن بر روی سرویس خواب، کمد دیواری، بوفه، دیوار پوش و سقف پوش، نمای بیرونی ساختمان، میزهای چوبی، سیستم‌های دکوراتیو و مدرن، پازل‌های عریض از جنس چوب چاپ متن، چاچ شماره تماس، لوگو یا اطلاعات یک محصول و خدمات بر روی وسایل مختلف از جمله لوح تقدیر و تندیس، تابلوهای تبلیغاتی، ادوات موسیقی چوبی از جمله کاخُن و گیتار، اسباب بازی‌های چوبی، انواع ساعت‌های چوبی، قاب عکس و شاسی، انواع جاکلیدی، ماکت سازی، پلیت لیزری رومیزی و معمولی، زیر لیوانی چوبی و … بهره گرفت. گفتنی است چاپ روی چوب برای انواع قاب عکس‌ها، پشت شیشه آکواریوم، استندهای نمایشگاهی، تابلوهای فروشگاه‌ها، شرکت‌ها، مراکز خرید، مغازه‌ها و… نیز امکان پذیر می باشد.

 مزایای چاپ بر روی چوب:

وجود مزایای متعدد چاپ روی چوب باعث شده استفاده از آن بسیار طرفدار داشته باشد. این مزایا عبارتند از:

  • قابلیت انجام چاپ بر روی چوب و MDF در برابر شرایط محیطی مقاومت بسیار بالایی دارد و در اثر رطوبت، گرما و یا سرما هیچ آسیبی نمی بیند.
  • روی این چاپ گذشت زمان و عوامل محیطی دیگر تاثیری ندارد و از بین نمی روند.
  • از آنجایی که چاپ روی چوب و MDF دارای دوام رنگ بسیار بالا است که با شستشو هم از بین نمی رود و به همین علت قابل استفاده در فضای بیرونی نیز هست.

نحوه ایجاد با کیفیت ترین چاپ بر روی چوب:

  • استفاده از دستگاه چاپ فلت بد یو.وی (Flatbed UV printer) که مناسب ترین دستگاه برای چاپ بر روی چوب و MDF می باشد.
  • انجام چاپ بر روی چوب و MDF تا ضخامت ۱۰ سانتی متر.
  • دارا بودن وضوح کیفیت چاپ تا ۱۴۴۰ dpi.
  • قابلیت انجام چاپ بر روی چوب در ابعاد ۲۵۴ ×۱۲۲ سانتی متر.
  • قابلیت چاپ ۸ رنگ (۶ رنگ + وارنیش و سفید) مختلف.
  • قابلیت انجام چاپ موضعی رنگ سفید و وارنیش.

دستگاه مورد استفاده برای چاپ روی چوب:

لازم به توضیح است چاپ فلت بد با استفاده از جوهر UV (سالونت) انجام می گیرد. این جوهر قابلیت شستشو داشته و برای خشک کردن آن از سیستم اشعهٔ UV استفاده می شود که باعث ماندگار شدن رنگ این جوهر می گردد. استفاده از این دستگاه به دلیل داشتن این ماندگاری بسیار بالا، توانسته است در راس صنعت چاپ قرار بگیرد. ماندگارترین رنگ در چاپ، این جوهر می باشد.

دستگاه چاپ فلت بد یا چاپ یو وی، قابلیت چاپ بر روی هر نوع سطح صافی از جمله چوب، شیشه، استیل، MDF، ورقه های گالوانیزه، پلکسی، اجسام تخت، سنگ، تابلوهای راهنما، آینه و… را دارا می باشد. فلت بد نام دستگاهی حوزهٔ چاپ لارج فرمت می باشد که با ویژگی‌های بسیار خوب خود توانسته تحول شگرفی را در صنعت چاپ رقم زند. این دستگاه، قابلیت چاپ بر روی اجسام سخت، تخت و همچنین مدیاهای نرم و رول بوده و کاربردهای وسیعی در صنعت چاپ دیجیتال و تبلیغات دارد.

مزیت های دستگاه چاپ تخت یا فلت بد UV:

  • قابلیت طراحی منحصر به فرد و بدنه بسیار مستحکم.
  • داشتن قابلیت چاپ بر روی اجسام سخت و نرم با ضخامت های مختلف تا 22 سانتی متر.
  • قابلیت امکان تحمل وزن اجسام مختلف تا میزان 4 کیلوگرم.
  • قابلیت امکان چاپ در سایز حداکثری A3 یعنی در حدود 30×40 سانتی متر.
  • قابلیت امکان چاپ بر روی یک ورق A3 در زمانی کمتر از 83 ثانیه.
  • تشخیص خودکار ارتفاع اجسام.
  • قابلیت ثابت کردن اجسام توسط وکیوم بر روی فلت بد.
  • قابلیت امکان چاپ بر روی اجسام مدور که حداکثر اختلاف ارتفاع سطح اجسام مدور بایستی کمتر از 1 سانتی متر باشد.
  • قابلیت امکان تمیز کردن هدها به صورت مجزا و خودکار که منجر به افزایش عمر هدها می گردد.
  • وجود کلیدهای فرمان جهت کنترل هر چه آسان تر دستگاه.
  • وجود ماندگاری چاپ برای مدت طولانی.
  • دارا بودن نرم افزار حرفه ای و تفکیک رنگ جهت دستیابی به بهترین کیفیت و کمترین تغییر رنگ چاپ نسبت به فایل اصلی.
  • دارا بودن هیترهای خشک کن چاپ.
  • استفاده از هد اپسون ساخت ژاپن.
  • داشتن شش ماه گارانتی و دو سال خدمات پس از فروش.
  • راه اندازی و نصب آسان.

مراحل چاپ روی چوب در منزل:

مرحله اول: تهیه وسایل مورد نیاز مثل اره، چسب چوب، چسب نواری، کاغذ سنباده، یک نی چوبی، مداد، خط کش، سوهان کاغذ، کاغذ چسبی، یک تکه چوب.

مرحله دوم: باید اندازه تابلو را مشخص گردد. برای این کار لازم است ابعاد موردنظرتان را بر روی چوب علامت بزنید.

مرحله سوم: در این مرحله برای انتقال عکس به چوب باید از کاغذ چسبی استفاده گردد تا جوهر زود خشک نشود. کاغذ چسبی را نمی توان مستقیماً داخل پرینتر گذاشت، پس باید آن را بر روی یک کاغذ معمولی چسبانید. برای این کار باید از یک کاغذ A4 استفاده کرده و کاغذ چسبی – که باید بزرگتر از ابعاد تابلو باشد – درست وسط آن چسبانید. برای چسباندن باید حتماً از چسب نواری استفاده شود.

مرحله چهارم: تصویر مد نظر باید ویرایش شود و کنتراست بالایی داشته باشد. توصیه می شود این تصویر سیاه و سفید باشد. چنانچه لازم است از تصاویر رنگی استفاده شود، باید فرایند چاپ چندبار تکرار گردد تا به رنگ دلخواه تان برسید. بعد از انتخاب تصویر، باید ابعاد آن در نرم افزارهای ویرایش تصویر طوری تغییر یابد که با ابعادی که برای تابلو انتخاب کرده اید، همخوانی داشته باشد. یادآور می گردد نباید ابعاد عکس دقیقاً به اندازه ابعاد تابلو باشد و باید برای آن کمی حاشیه در نظر گرفته شود. چنانچه تصویر مد نظر دارای کلمه یا حرفی باشد، باید تصویر را بصورت افقی چرخانید.

مرحله پنجم: عکس را باید طوری پرینت گرفت که درست وسط کاغذ چسبی بیفتد.

مرحله ششم: در این مرحله باید تصویر پرینت شده را درست در مرکز چوب گذاشته و خوب فشار داد تا تمام جزییات به چوب منتقل شود. پس از آنکه چندبار دست تان را روی چوب حرکت دادید، لازم است کاغذ را به آرامی از روی چوب برداشته و نتیجه را مشاهده کرد. این امکان وجود دارد کاغذ چسبی را تمیز کرده تا فعات بعدی هم از آن استفاده کرد. چنانچه تصویر کمرنگ باشد، باید یکبار دیگر این کار را تکرار کرد تا به شدت رنگ دلخواه تان برسید.

مرحله هفتم: در این مرحله باید چوب را برش داد و لبه های آن را سنباده زد. لازم است مکث شود تا جوهر روی چوب کاملاً خشک شود. سپس باید چوب را با اره از روی علامت هایی که گذاشته اید، ببرید. با سوهان و سنباده لبه های تابلو را تمیز کنید. ممکن است پرسیده شود چرا قبل از چاپ عکس، نباید چوب بریده شود. از آنجایی که چاپ روی چوب کار بسیار ظریفی می باشد و نیاز به دقت بالایی دارد چنانچه قبل از چاپ عکس چوب بریده شود و در حین کار اشتباه شود، چوب هدر خواهد رفت. از سوی دیگر همیشه کار چاپ بر روی چوب های بزرگ آسان تر است. از اینرو توصیه می شود چوب بعد از چاپ عکس روی آن برش داده شود. همچنین لازم است در حین استفاده از اره و سوهان مراقب قسمت های پرینت شده بود.

مرحله هشتم: در این مرحله می توان با استفاده از هویه و هنر سوخت نگاری برای قاب حاشیه درست کرد یا روی آن چیزی نوشت. همچنین لبه های آن را می توان با فندک کمی سوزانید تا ظاهر کلاسیک تری داشته باشد. گفتنی است در نهایت باید روی آن را با واکس چوب پوشانید.

مرحله نهم: در این مرحله باید اندازه و محل قرار گرفتن پایه مشخص گردد. می توان از خط کش استفاده کرد یا اندازه گیری را بصورت دستی انجام داد. از آنجایی که زاویه پایه تابلو بر روی میزان دریافت نور آن تاثیر می گذارد، لازم است قبل از چسباندن پایه از مناسب بودن آن مطمئن شد. پس از آن که اندازه پایه مشخص شد، می توان چوب را برید و سر آن را سنباده یا سوهان زد تا کمی زاویه پیدا کند. باید سر پایه به چسب آغشته شود و سرجایش چسبانیده گردد. سپس دقایقی مکث شود تا چسب خشک شود. بدین ترتیب تابلوی عکس چوبی آماده است. سپس می توان عکس های خانوادگی یا دلخواه را با این روش ساده چاپ بر روی چوب منتقل نمود. این تابلوها ظاهر بهتری به وسایل خانگی قدیمی و کهنه می دهد.

 دیگر روش های چاپ کردن عکس روی چوب:

در روش اول باید از استون برای انتقال رنگ عکس به چوب استفاده کرد. پس در این روش به مقداری استون، دستمال کاغذی و دستکش برای محافظت از دست ها نیاز است. گفتنی است هنگام استفاده از استون باید بسیار مراقب بود. در ابتدا باید عکس را بر روی چوب قرار داده و در صورت لزوم به لبه های آن چسب زد تا حرکت نکند. سپس باید یک عدد دستمال کاغذی را به استون آغشته نموده و بر روی عکس مالید. باید این کار چند مرتبه تکرار گردد تا رنگ عکس روی چوب منتقل شود و کاغذ خیلی راحت از چوب جدا شود.

در روش دوم باید از اتو استفاده شود. برای شروع کار ابتدا عکس را مثل روش اول بر روی چوب قرار داده؛ درجه اتو را زیاد کرده و با فشار روی کاغذ بکشیم. چنانچه عکس خیلی خوب بر روی چوب چاپ نشده باشد نشان دهنده آن است که حرارت اتو خیلی زیاد نبوده است. البته این مساله می تواند به نوع کاغذ عکس هم ربط داشته باشد. از این روش برای کاغذهای روغنی بهتر می توان بهره گرفت.

در روش سوم یا روش پلی اکرلیک، نیاز به یک عدد برس و یک عدد مسواک زبر داریم. باید یک لایه نازک پلی اکرلیک را با استفاده از برس به چوب مالیده و عکس را روی آن قرار دهیم. سپس لازم است کاغذ را از وسط به چوب چسبانید تا هوا زیر آن باقی نماند. باید مدت زمان یک ساعت مکث گردد تا کاغذ کاملا خشک شود. بعد از خشک شدن لازم است سطح روی کاغذ را مرطوب نموده و با مسواک به آرامی روی آن کشیده تا کاملا کاغذ از سطح چوب جدا شود.

در روش چهارم به وسایل مختلفی مثل چسب چوب، برس، آب و یک عدد مسواک نیاز است. گفتنی است از چسب چوب هم درست مثل پلی اکرلیک استفاده می شود. در شروع کار باید با قلمو بر روی چوب یک لایه نازک چسب زده شود. سپس لازم است کاغذ را طوری بر روی چوب چسبانید تا هوا زیر کاغذ باقی نماند. برای بهتر انجام شدن این کار باید با انگشت روی کاغذ را خوب کشید تا هوا زیر کاغذ باقی نماند. در صورت لزوم می توان از عدد کارت هم برای این کار بهره گرفت. سپس باید آن را به مدت ۹۰ دقیقه کنار گذاشت تا کاملا خشک شود. بعد از سپری شدن این زمان باید روی سطح کاغذ را خیس نموده و با مسواک روی آن کشید تا کاغذ کاملا از چوب جدا شود.

۰ نظر

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

آتلیه بارداری آتلیه بارداري اجاره آپارتمان مبله